Πρόγραμμα φιλανθρωπικών δράσεων από την Παπαστράτος

Η εταιρεία συνεχίζει, να στηρίζει το Κέντρο Ανθρωπιστικής Υποστήριξης Ασπροπύργου ΆΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ, άλλες Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (30/03/2012) http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=451151:

Πρόγραμμα φιλανθρωπικών δράσεων από την Παπαστράτος. Οικονομική στήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων και δήμων (ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2012, 17:22)

Ανταποκρινόμενη στα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα μας, η εταιρεία Παπαστράτος με το πρόγραμμα των φιλανθρωπικών δράσεών της στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις που ελλείψει επαρκών πόρων δυσκολεύονται να εκπληρώσουν την κοινωνική αποστολή τους.

Συγκεκριμένα η εταιρεία:
• Στηρίζει Πολίτες της Τρίτης Ηλικίας στο Θριάσιο Πεδίο χρηματοδοτώντας ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους. Το πρόγραμμα αυτό, που ανοίγει νέους δρόμους για το θεσμό της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας και σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (www.adulteduc.gr).
• Ενισχύει οικονομικά τον Δήμο Ασπροπύργου για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικά επιβαρυμένης περιοχής «Σκάρπα» που είναι λίγα μόνο χιλιόμετρα από οικιστικές περιοχές της πόλης. Προσφάτως ο Δήμος, με τη συνδρομή της εταιρείας Παπαστράτος, αγόρασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήδη εξυπηρετεί τις ανάγκες του προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Ενισχύει οικονομικά τον Δήμο Αθηναίων για την αποκατάσταση των ζημιών στην πλατεία Συντάγματος που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
• Συνεχίζει, για τρίτη χρονιά, τη στήριξη του Κέντρου Ανθρωπιστικής Υποστήριξης Ασπροπύργου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αρτος- Δράση» (artosdrasi.rei.gr), η οποία φροντίζει άπορες οικογένειες της περιοχής, παρέχοντάς τους σίτιση και άλλες υπηρεσίες, όπως ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική υποστήριξη. Το 2011 η «Aρτος – Δράση» βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλούσια εθελοντική δράση της.
• Ενισχύει «Το Εργαστήρι» (www.ergastiri.org) στα Aνω Λιόσια, το οποίο παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, εντός ολίγων ημερών, ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική που υλοποιείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με τη χρηματοδότηση της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα φιλανθρωπικών δράσεων της εταιρείας δήλωσε ότι «η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει φέρει και ένα καλό. Ο πολίτης, παρά τη ζοφερή καθημερινότητά του, στέκεται κοντά σε εκείνους που έχουν την ανάγκη του. Η εταιρεία Παπαστράτος ακολουθεί απλά αυτό το παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».