Η ομιλία του ΑΡΤΟΣ ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια βράβευσης του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εξοχότατε,

Δε θα πω ούτε παράπονα για την κοινωνία, τους πολιτικούς κλπ παρότι υπάρχουν.

Σήμερα είναι ημέρα χαράς.  Σήμερα που βρισκόμαστε μέσα σε μία ‘νησίδα ποιότητας’ που είναι ακριβώς αυτός ο χώρος, παίρνοντας αφορμή από τον φίλτατο  κο Παπαλεξόπουλο που είπε προηγούμενα “τί εστί Εθελοντισμός”, θα κάνω και εγώ μια μικρή προσέγγιση στο “τί εστί Εθελοντής”.

Πάρα πολύς κόσμος ονομάζει τον Εθελοντή, Ενεργό Πολίτη.

Εμείς, εκτός από αυτό, στον ΑΡΤΟ ΔΡΑΣΗ, ονομάζουμε τους εαυτούς μας “Ενεργούς Φιλοσόφους”. Διότι Σοφία είναι να παίρνει κανείς από το τίποτα και να βγάζει κάτι.  Σοφία απαιτείται όταν οι εθελοντικές οργανώσεις με τα ελάχιστα παράγουν ένα τεράστιο έργο.  Και βέβαια, για να πάρει κάποιος απόφαση και να ενεργήσει, πρέπει να αναλύσει τους Κοινωνικούς Θεσμούς, τις Κοινωνικές Καταστάσεις και βεβαίως να πάρει θέση. Διότι δεν αρκεί μόνο να αναλύουμε (τα βλέπουμε αυτά στις τηλεοράσεις κάθε μέρα), αλλά πρέπει να πάρουμε θέση, να κάνουμε κάτι. Λέμε λοιπόν τους εαυτούς μας “Ενεργούς Φιλοσόφους” διότι οι περιπτώσεις που ασχολούμαστε μας αναγκάζουνε να σκεφτούμε το γιατί και το διότι.  Γιατί η κατάσταση της Κοινωνίας είναι έτσι, γιατί ενεργούμε εμείς έτσι γιατί, γιατί, γιατί …

Και μέσα στα 2 λεπτά αυτά που έχω θα σας πω ότι φτάσαμε σε 2 συμπεράσματα.

Το ένα είναι ότι ο άνθρωπος έχει ΕΝΑ Δικαίωμα αναφαίρετο

Το Δικαίωμα στη Ζωή.

Αυτό το Δικαίωμα πρέπει να το υπερασπίσει και το υπερασπίζεται. Τώρα βέβαια μιλάμε για τα διάφορα Κοινωνικά συστήματα, τα διάφορα Δικαιώματα.  Εγώ κουράστηκα, λιγάκι, με τα Δικαιώματα γιατί τα Δικαιώματα μου συντρίβονται κάθε μέρα, (να μη πούμε τίποτα άλλο) .

Το Δικαίωμα στη Ζωή γεννά ένα μεγάλο ΚΑΘΗΚΟΝ στον κάθε ένα από μας

Το ΚΑΘΗΚΟΝ να στηρίξουμε το Δικαίωμα στη Ζωή.

Ο Εθελοντισμός λοιπόν αυτό το πράμα κάνει. Γεννά σε όλους μας την αίσθηση του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ έτσι ώστε να μην αφήσουμε τη Ζωή να φθίνει. Από τους “Υδροναύτες” οι όποιοι, υπερασπίζονται το δικαίωμα της ζωής για το βυθό της θάλασσας. μέχρι τους Πατρινούς φίλους μας εθελοντές, που δεν αφήνουνε τη Ζωή να αποσυρθεί από την λογική, την κοινωνική αποδοχή κλπ μέχρι τον κάθε ένα από μας που αισθάνεται το ΚΑΘΗΚΟΝ να κάνει κάτι.

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να πω τα λίγα πράματα αυτά και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ η οποία έχει γίνει και αυτή, Θεσμός μαζί με το Θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μας δίνει την ευκαιρία κάθε χρόνο να έχουμε αυτή την κοινωνική αναγνώριση από το Δήμο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σωματείο – Άρτος Δράση
κος Λάζαρος Παπαγεωργίου

Η ομλία του ΑΡΤΟΣ ΔΡΑΣΗ κατα τη διάρκεια βράβευσης του απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ