Υπόλοιπη Ελλάδα – 2013

Κέντρο Ανθρώπινης Υποστήριξης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ιδρύθηκε το 1998 και από τότε παρουσιάζει ιδιαίτερη σταθερότητα στους Σκοπούς και τις Μεθόδους Δράσης. Το Παράρτημα του Άρτος-Δράση στην Θεσσαλονίκη έχει εφαρμόσει δύο προγράμματα εξασφάλισης τροφίμων για να τα παρέχει σε φτωχές οικογένειες της πόλης. Το πρόγραμμα το «καλάθι του Άρτος-Δράση» δίνει την δυνατότητα σε πελάτες των σούπερ μάρκετ Μασούτης να βάζουν τρόφιμα διαρκείας (ξηρά τροφή) σε ειδικά τοποθετημένα καλάθια στην έξοδο επιλεγμένων καταστημάτων. Το πρόγραμμα «η σακούλα της νοικοκυράς» είναι ένα δίκτυο από νοικοκυρές που μια φορά το μήνα προσφέρουν η κάθε μία μια σακούλα με κρέας ή ψάρι, τυρί, φρούτα κλπ. (νωπή τροφή) σε έναν εθελοντή του Άρτος-Δράση. Έτσι ο εθελοντής πηγαίνει στην οικογένεια που υποστηρίζεται από την οργάνωση με ξηρά και νωπή τροφή αλλά και είδη πρώτης ανάγκης όπως απορρυπαντικά, πάνες για μωρά ή για ηλικιωμένους κ.α. Αυτό όμως είναι ένα μικρό μέρος της δουλειάς που κάνει το σωματείο  με την οικογένεια. Το παράρτημα του Άρτος-Δράση στην Θεσσαλονίκη επιδιώκει να βοηθήσει την οικογένεια να γίνεται περισσότερο ανεξάρτητη και αυτοδύναμη. Γι΄ αυτό οι εθελοντές μας προχωρούν βήμα-βήμα ακολουθώντας κάποιες βασικές αρχές παροχής βοήθειας και κινητοποιώντας συνεχώς τα μέλη της οικογένειας για τα ζητήματα που τους αφορούν. Πέρα από την ηθική στήριξη παρέχουμε πληροφορίες για υπηρεσίες και οργανώσεις που μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα με το πρόβλημα. Έτσι συμμετέχουμε κι εμείς στην δημιουργία ενός δικτύου αποτελεσματικής κοινωνικής υποστήριξης. Είναι αύταρκες και αυτόνομο με δικό του δίκτυο χορηγών και φίλων.

Κέντρο Ανθρώπινης Υποστήριξης ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ήταν μια μικρή άτυπη ομάδα: «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» με δράση στην περιοχή Αγγελοχώρι-Αγία Τριάδα. Το 2013 εντάσσεται στο δυναμικό του ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ και αναπτύσσει ιδιαίτερη δραστηριότητα απαντώντας στις μεγάλες ανάγκες.

Κέντρο Ανθρώπινης Υποστήριξης ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιδρύθηκε το 1998. Υποστήριζε, διανέμοντας είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, άλλους Οργανισμούς αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου. Το 2013 αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα απαντώντας στις μεγάλες ανάγκες. Είναι αύταρκες και αυτόνομο με δικό του δίκτυο χορηγών και φίλων.